emplaçament

emplaçament

fletxa

adreça/ passeig pere iii. manresa
superfície construïda/ 196 m2

promotor/ privat

projecte/ 2017
obra/ 2018-2019

arquitectes projecte/ vora (pere buil, toni riba)
col·laboradors/ zoí casimiro, alex etxeberría, quim olea 

arquitectes obra/ vora (pere buil)
constructor/ obrallar

fotografies/ adrià goula

la reforma consisteix en la transformació dels espais de circulació, els que estructuren els recorreguts pel cor de la casa. la resta, es deixa tal com estava. una successió de 4 vestíbuls de fusta, amb parets gruixudes per a contenir emmagatzematge i vitrines per a objectes, comunicats per passadissos baixos i estrets. sístole i diàstole. cada vestíbul està relacionat amb un tipus d’ús: el primer amb l’accés i els espais de servei (celobert, armari d’emmagatzematge); el segon, amb la cuina; el tercer, amb la zona de dia (sala-menjador i bany); el darrer, amb les habitacions.

l’habitatge té al davant una enorme terrassa, excessiva, que es colonitza mitjançant una tarima emmarcada per una estructura de fusta per a tendal, per a generar un espai exterior propi, contingut i acollidor.

es tracta d’un pis gran, nou, reformat 10 anys enrere però que no havia habitat ningú. els nous habitants, una parella, el volen reformar parcialment per a canviar-li l’escala, fer-lo més acollidor, doncs se’ls feia massa gran.

 

+més
+dades