fletxa

fletxa

adreça/ carrer de la palma 26, 4t. vilafranca del penedès
superfície actuació/ 60 m2
superfície construïda total/ 120 m2

projecte/ 2010-11
obra/ juny 2011- juliol 2012

arquitectes projecte/ vora arquitectura (pere buil, toni riba).
col•laboradors/ ana silva, carolina silva

arquitectes obra/ vora arquitectura (pere buil, toni riba)
constructor/ construccions blascavi s.l.
promotor/ privat

fotografies/ adrià goula

aquest és un encàrrec de reforma d’un habitatge que tenia una distribució a revisar i unes característiques que el feien especial. es tracta d’una remunta de finals dels 60 a vilafranca del penedès, el primer projecte com a arquitecta de la roser amadó. un dúplex de 120 m2 per planta, amb una volumetria escalonada i simètrica. el projecte de la roser amadó continuava la simetria de l’edifici de sota en la volumetria, però només parcialment en l’interior.

es tracta de convertir la planta superior en un habitatge independent, amb una intervenció mínima i de baix cost. per tant, la reforma és necessàriament parcial.
en una lectura del projecte original vam veure la possibilitat de portar cap a l’interior la simetria que s’expressava a l’exterior. així, obrim un espai central distribuïdor, a mode de gran vestíbul polivalent, al qual obriran totes les estances.

ens sedueix la idea de ser “continuadors” d’un projecte aliè. a nivell estilístic, la preexistència té valor. un projecte fet amb “carinyo” i amb bons treballs d’oficis. la nostra intervenció és subtil. no volem perdre la perspectiva del valor de la preexistència i els seus elements definidors, el que la fa especial i singular.
es tracta de recol•locar elements de l’existent, portes i sòcols, que defineixen l’esperit dels espais, en un nou ordre interior. són elements de fusta noble i treballada, en aquest moment fem arqueologia de la construcció.
els elements que apareixen nous (portes més amples i algun tram de sòcol) els treballarem amb la mateixa geometria però amb fustes més econòmiques, que acabarem pintades de blanc, evidenciant el procés de transformació.

apartament mercè
reforma parcial d’habitatge

+més
+dades